Werner

Werner Mareels M: 0496 86 09 49 - coördinator

Foto-Werner
Werner kreeg de muzikale microbe te pakken in het JMA Waelrant te Borgerhout. Van daaruit kwam hij algauw in de Halewijnstichting terecht waar hij tal van muziekstages volgde. Bij deze Halewijnstichting groeide zijn interesse in oude muziek. Werner bespeelt alle instrumenten van de blokfluitfamilie, van het gar-klein-flötlein tot en met de contrabas, maar ook de grotere instrumenten bespeelt hij soms. Naast blokfluit heeft Werner ook een passie voor historische dubbelrietinstrumenten, zowel direct aangeblazen (zoals duciaan, schalmei of pommer) als windkapinstrumenten (zoals kromhoorn, cornemuse of ruispijp). Als dubbelrietblazer heeft hij in zijn jeugdjaren ook nog hobo gestudeerd.
 
Om deze “oude” muziek te kunnen uitvoeren richtte hij in zijn studentenjaren een aantal ensembles op, nl. het Consortium Anonymum (middeleeuwse en renaissancemuziek) en het Collegium Musicum Antverpiensis (barok en klassieke (vnl. Mannheimer Schule) periode). Later ook nog een blaaskwintet waar ook weer de nadruk lag op de Mannheimer Schule en ook een overkoepelende vereniging Pro Musica Diversa waarin alle muziekgenres aan bod kwamen. Pro Musica Diversa heeft o.a. in 1983 onder leiding van Werner de wereldcreatie van het aan Francis Lickerish opgedragen "Concerto for Electric Guitar and Orchestra" van Neil Browning uitgevoerd. Samenwerking met diverse koren was vanzelfsprekend en Pro Musica Diversa was ook jaarlijks te gast op het Festival der Voorkempen. Omdat Pro Musica Diversa overwegend met jonge amateur muzikanten werkte trad Pro Musica Diversa tweejaarlijks aan te Neerpelt voor het Europees Muziekfestival voor de Jeugd waar meermaals een summa cum laude werd behaald. In deze jaren heeft Werner voornamelijk zijn ervaring als dirigent opgedaan. 
 
Werner volgde, toen hij reeds als ambtenaar tewerkgesteld was bij het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur, voor het eerst zijn officiële muziekstudies zoals het notenleertraject aan de toenmalige Gemeentelijke academie voor muziek en woord te Mortsel, blokfluit bij Krista Denis en hobo bij Michael Scheck aan de Rijksmuziekacademie te Antwerpen. Gelijktijdig studeerde hij ook kunst- en muziekgeschiedenis en muziekesthetica aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en nadien als vrije student ook nog orkestdirectie bij Ernest Maes aan het KMCA. Daarnaast volgde hij tal van studieweken/masterclasses in onze buurlanden, oa. Kamen (koordirectie), Kassel (Orff), Londen en Marseille (beide orkestdirectie), Zwolle (barokke uitvoeringspraxis), .... 
 
Hoewel hij nooit professioneel bezig is geweest met muziek en ondanks het feit dat hij ongeveer 20 jaar niet actief was in de muziekwereld, heeft de muziekmicrobe hem nooit losgelaten. Sinds 1998 is hij bestuurslid en nadien coördinator/pedagogisch begeleider van Pro Musica te Tielt. Sinds september 2014 is hij ook terug begonnen met actief te musiceren als spelend lid van het ensemble Respiro te Kortrijk waar hij in juni 2016 ook het voorzitterschap overnam van de overkoepelende vzw Respiro Dell’Arte. In 2015, 2016 en 2017 nam hij deel aan de projecten van The Ghent Baroque Players waarmee hij in 2016 meespeelde in de eerste barokopera van het Zuid-Amerikaanse continent "La púrpura de la rosa" van Tomás de Torrejón y Velasco Sánchez. In september 2016 trad hij toe tot het blokfluitensemble Flauto Dolce. Nadien zijn er nog een aantal ensembles bijgekomen zoals het Trio Adriaen en het Ensemble Bentille .Werner probeert zoveel mogelijk als amateur blokfluitist bij verschillende adhoc gelegenheden mee te spelen, dit voor zowel oude als hedendaagse muziek.

 

 


Koen

keyboard, piano, improvisatie

Koen Baelden


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Debora

kleuterritmiek, dwarsfluit

foto Deborah Plouy


Laura

Laura Verfaille M: The Dirty Tapitz


Amelie

Amelie Verhelle M: 0499 48 46 44 algemene muziekleer, viool, strijkerssamenspel


Celestien

Celestien Verhelle M: 0478 22 89 04 algemene muziekleer, cello, creatief actief


Lotte

Lotte Verstaen M: klassieke zang


Bart

Bart Deruyter M: 0486 78 69 06 gitaar, elektrische (bas)gitaar (www.bartart3d.be)

Bart


Eveline

nickelharpa, piano, klassieke zang, algemene muziekleer


 

Peggy

 


Ciel Lissens

M: AML

foto Ciel Lissens op harp

Harpiste Ciel Lissens (°1994) werd laureate in de klas van Hannelore Devaere aan de Tieltse academie, en bereidt momenteel haar Master- eindexamen voor aan het conservatorium te Gent bij Arielle Valibouse. Ze concerteert regelmatig als soliste en in kamermuziekverband, o.a. met haar zus Maeli (fluit). Ze combineert haar hogere muzikale studies met een universitaire studie geologie aan de Gentse universiteit.