foto Dans

Kinderdans

De derde pijler van onze werking is de dans. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij ons terecht voor dans. Zij kunnen zich uitleven in allerlei hedendaagse dansvormen, clipdance en andere. De nadruk ligt op bewegingsexpressie, gebruik van de ruimte, lichaamscontrole en ritmegevoel.

Kinderdans:

  • KD A (6jr) zaterdag 9.45 -10.30
  • KD B (7-8jr) zaterdag 9.00 – 9.45

Clipdance

Uiteraard is er een afzonderlijke groep clipdance voor jongeren en zich nog jong voelende volwassenen. Clipdance is dansen op de ritmes zoals in de clips van MTV, JIMtv of TMF, op hip-hop, R&B hits….

  • Clipdance CD A (9-11 jr) zaterdag 10.30 – 11.30
  • CD B (vanaf 12 j) zaterdag 11.30 – 12.30

Jazzdans

Je hoort een lied, je tikt het ritme met je voet, je schudt met je hoofd, je kronkelt met je armen…Je kan niet stilzitten. Zoals ook muziek een kort verhaal vertelt, kan je ook met je lichaam iets vertellen. Jazzdans geeft je een kans om jou lichaam te laten vertellen en bewegen! Een les jazzdans is gebaseerd op populaire muziek, waarbij de basistechnieken van klassiek ballet op een vrije manier worden toegepast. We beginnen de les met een opwarming en daarna volgen enkele technische oefeningen, lenigheid, verplaatsing en ten slotte leren we een choreografie/ dansje aan. Het plezier van bewegen en uitstraling staan hierbij steeds centraal.