piano

 

-12

Kleuters

In onze kleuterklassen maakt men kennis met de muzische activiteiten door middel van dans, zang, toneel en dus alle soorten van kleuterritmiek. Deze activiteiten zijn toegankelijk vanaf de 2de kleuterklas.

Lager

In onze lagere klassen wordt de muzikale kennis aangeleerd vanuit de ervaring. Samenspel en samenzang staan dan ook centraal van bij het begin van onze werking. Uiteraard wordt ook op een speelse en creatieve manier de muziekleer aangebracht. Wat denk je van de ateliers “Creatief actief” of “Spel en dans”? Er lekker invliegen dus.

+12-jarigen en volwassenen

In onze ateliers kan men na de basisschool ook nog starten of verdergaan met muziek.

Er bestaan twee mogelijkheden:

  • ofwel begin je nu met muziek, dus zonder enige voorkennis
  • ofwel begin je met: 
    • VL1 – VL3: algemene muziekleer lagere graad: 1 uur op zaterdag
    • VM1: algemene muziekleer middelbare graad: 1 uur op zaterdag
    • ofwel ga je verder met het vervolg op onze lagere opleiding: M1: zaterdag ts.9.00–12.00: AML/BF/SZ en/of CM

Samenspel en Koorzang

Samenspel

In de werking van Pro Musica is het samen musiceren heel belangrijk. Daarom kunnen wij, bij voldoende belangstelling, samenspel voor specifieke, of combinaties van verschillende, instrumenten aanbieden: Dag en uur van deze activiteiten worden in samenspraak met de begeleiders bepaald.

Naast de gemengde samenspelvormen zijn er ook specifieke samenspelgroepen:

- Het Blokfluitensemble Pro Musica specialiseert zich in muziek uit de renaissance en de vroeg barokke periode en staat onder leiding van Marcel Ketels. Dit ensemble bestaat uit volwassenen.

Individuele vorming

Naast de groepsvorming bestaat de mogelijkheid om vanaf 4, 6 of 9 jaar een instrument aan te leren, afhankelijk van het gekozen instrument. Deze lessen gaan eveneens wekelijks door.