Momenteel bekijkt Pro Musica om vanaf 8 juni 2020 in beperkte mate de lessen terug op te starten. Dit zal dan enkel zijn voor individuele lessen, en zelfs dit in beperkte mate. Groepsactiviteiten, repetities van bands en samenspel blijven dit schooljaar vooralsnog uitgesloten. De enkele individuele lessen die zullen doorgaan zullen gepaard gaan met de strengste maatregelen op het gebied van social distancing en handhygiene. Mondmaskers zullen verplicht zijn wanneer de wet dit voorschrijft. Bovendien blijft de gezondheid van onze leerkrachten, leerlingen en hun ouders op de eerste plaats staan. Pro Musica zal dan ook niemand, noch leerkrachten, noch leerlingen, verplichten om dit schooljaar nog aan face-to-face-lessen deel te nemen. Uietraard blijft ook het systeem van onlinelessen verder bestaan.

Sinds vrijdag 13 maart 2020 is Pro Musica gesloten voor alle activiteiten. Ook na de persconferentie van vrijdag 24 april 2020 blijft Pro Musica gesloten voor leerlingen en leerkrachten.

Wel hebben we sinds einde maart een open leerplatform opgericht waarmee we de face-to-face lessen enigszins kunnen compenseren door online lesopdrachten met eventuele video calls als ondersteuning

Alle ontwikkelingen worden aan de leerlingen en ouders kenbaar gemaakt d.m.v. regelmatige nieuwsbrieven.