Volksmuziek

Volksmuziek

Tom Goemaere


panfluit


Tom dacht als kind dat hoorn het enige instrument was dat hij door een aangeboren fysieke beperking kon bespelen. Tot hij 15 jaar geleden de panfluit ontdekte en in contact kwam met zijn lerares Raluca Patuleanu. Dankzij Raluca kwam Tom ook in contact met de gerenommeerde professor Ion Negura, hoogleraar panfluit aan het Conservatorium van Chisinau, Moldavie.


Via lessen en stages werd de panfluit steeds meer een passie voor hem. Meer nog, door dagelijks oefenen en het nodige geduld toont de panfluit steeds meer haar geheimen die ze in haar pijpjes verborgen houdt. De mogelijkheden van de panfluit zijn haast onbeperkt: van Volksmuziek (al dan niet Roemeens of Zuid-Amerikaans), over Pop, Rock, Jazz tot Klassiek. Dat bewees hij ook op een eerste succesvol en uitverkocht  concert met enkele gewaardeerde internationale panfluitspelers dat hij organiseerde  net voor Corona onder de naam Sounds of Bamboo, wat ook zeker nog een vervolg zal krijgen.


Zoals je hierboven dus kan lezen is Tom echt gebeten door dit instrument en de kennis die hij heeft opgedaan wil hij nu overbrengen aan leerlingen.