De Profundis Consort

Het De Profundis Consort werd indertijd als het Batheon Consort opgericht en bestond uit een sopraan, twee blokfluitisten en een gambiste. In 2019 werd het dan uitgebreid en kreeg het de naam Batheon² Consort. In november 2021 stopten de laatste twee oorspronkelijke initiatiefnemers en we herdoopten dit ensemble in het huidige De Profundis Consort.


De naam De Profundis Consort is heel specifiek gekozen als vervolg op het Batheon² Consort. Batheon stamt uit het Grieks en betekent "diep". De profundis is Latijn en betekent "uit de diepte" en zijn de eerste woorden van de boetepsalm 129 'de profundis clamavi'.

Deze naamkeuze is misschien de reden dat we soms wel heel melancholische muziek bengen waardoor herdenkingsvieringen wel op ons lijf geschreven zijn. Langs de andere kant betekent het ook dat we de muziek die we spelen tot in de diepte willen doorgronden.

Naast herdenkinsgvieringen staat het De Profundis Consort uiteraard ook paraat voor het opluisteren van academische zittingen, huwelijken, personeelsfeesten, recepties, uitvaarten, ... of het geven van concerten al dan niet met andere ensembles of koren, huisconcerten, ...


Het De Profundis Consort bestaat uit:

Ann De Lentacker, sopraan, blokfluiten, doedelzak, klavecimbel, clavecymbalum en orgel

Bénédicte Moreau, sopraan, blokfluiten en sackbut

Hilde De Pillecijn, gamba

Johan Veeckman, blokfluiten en doedelzak

Koen Becu, luit, chitarrone, middeleeuwse gitaar, nonnenviool, theorbe, sackbut, blokfluiten en gamba

Lies Vercaeren, gamba

Paul Meersseman, cornetto, blokfluiten en bariton

 Werner Mareels, blokfluiten en historisch dubbelriet